Hotel Bristol, a Luxury Collection Hotel, Warsaw
February 07, 2024
Menu maderskie, inspirowane podróżami Roberta Makłowicza, do końca lutego w Restauracji Marconi.
“Ogólnoportugalska miłość do solonego i suszonego dorsza, czyli bacalhau, każe i na Maderze darzyć ów przysmak szacunkiem, ale na tym większość podobieństw do kontynentalnej portugalskiej kuchni się kończy.
Trzcina cukrowa i wyrabiane z niej rum oraz melasa, banany, marakuja, tuńczyk, wołowina nadziewana na szaszłyki z drzew laurowych, chlebek zwany bolo do caco, jedyny w swoim rodzaju styl winiarski, zwany po prostu maderą - to tylko niektóre z tamtejszych kulinarnych atrakcji.
Na prawdziwa wiosnę musimy jeszcze poczekać, ale jej zapowiedź na talerzu już dziś przywoływana jest w Hotelu Bristol.” - zachęca nasz Inspirator.
📍INFORMACJE I REZERWACJE:
T +22 55 11 888
Bristol.Dining@luxurycollection.com
Madeiran menu, inspired by Robert Makłowicz’s travels, is available until the end of February at Marconi Restaurant.
“The overall Portuguese love for salted and dried cod, known as bacalhau, also extends to Madeira, where this delicacy is treated with respect. However, beyond that, most similarities to continental Portuguese cuisine end.
Sugarcane and the rum made from it, as well as molasses, bananas, passion fruit, tuna, beef skewered with laurel wood, a bread called bolo do caco, and the unique winemaking style simply known as madeira - these are just a few of the culinary attractions found there.
While we must still await the true arrival of spring, its preview is already summoned on the plate at Hotel Bristol today” - urges our Inspirator.
📍INFORMATION AND BOOKINGS:
T +22 55 11 888
Bristol.Dining@luxurycollection.com
#hotelbristolwarsaw #bristolmoments #theluxurycollection #robertmakłowicz #madeira